Περπατώντας στους παλαιότερους δρόμους της Αθήνας: Οδός Πειραιώς
17824
page-template-default,page,page-id-17824,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Περπατώντας στους παλαιότερους δρόμους της Αθήνας:

 

Οδός Πειραιώς (Β’ μέρος)

Περιγραφή:

Η Οδός Πειραιώς, στη πραγματικότητα λεωφόρος, είναι μεγάλος κεντρικός οδικός άξονας που εκτείνεται σε μήκος 10 χιλιομέτρων και συνδέει το κέντρο της Αθήνας με τον Πειραιά, εξ ου και η ονομασία της. H Οδός Πειραιώς, ο μεγάλος ιστορικός άξονας που συνδέει το Αθηναϊκό κέντρο με το Πειραϊκό λιμάνι, βρέθηκε στο τέλος του 20ου και στις αρχές του 21ου αιώνα ξανά στο προσκήνιο με μία νέα ταυτότητα. Είναι ένας δρόμος πολιτισμού και δημιουργίας σε ένα μνημειακό βιομηχανικό περιβάλλον.  Ένας δρόμος που συνδέει το μητροπολιτικό κέντρο της Αθήνας με το αναπτυσσόμενο λιμάνι του Πειραιά.

Ελάτε να περπατήσουμε μαζί στον δρόμο  με τις  μεγαλύτερες βιομηχανίες της Αθήνας και να τους δούμε  μεταμορφωμένους στους μεγαλύτερους πολιτιστικούς χώρους της πόλης μας!

 

Επειδή  δεν είναι δυνατόν να διανύσουμε την λεωφόρο σε μια μέρα  προγραμματίσαμε την επίσκεψη σε δύο διαφορετικές Κυριακές.

 

Ο αρχιτεκτονικός / ιστορικός περίπατος θα πραγματοποιηθεί από την Μαρία Μάμαλη, Αρχιτέκτονα.


Πότε: 

 

Σημείο συνάντησηςΣταθμός Μετρό «Κεραμεικός».

 


Σημείο κατάληξης:
Στάση ηλεκτρικού «Καλλιθέα»

 

Διάρκεια Περιπάτου: Περίπου 1:30 – 2 ώρες χαλαρού βαδίσματος. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, θα γίνουν διάφορες στάσεις.

 

Κόστος Συμμετοχής: Δέκα ευρώ (10€) ανά άτομο, πληρωτέο επί τόπου πριν την έναρξη του περιπάτου. Τα παιδιά έως 12 ετών συμμετέχουν δωρεάν.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας για κρατήσεις και πληροφορίες: κα Μαρία Μάμαλη: 6978499560 (από 10:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.)

 

Παρακαλούμε επιβεβαιώστε τη συμμετοχή σας (αποστέλλοντας το ονοματεπώνυμο σας και το κινητό σας τηλέφωνο) με email στο info@culture4all.gr ή με sms στο παραπάνω νούμερο ή τηλεφωνικώς στο παραπάνω νούμερο.